ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ BADEMLİ KÖFTE

Bademli Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr taze badem
  • 3 dilim bayat tost ekmeği
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • Yarım demet taze soğan
  • 20 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Taze soğanlı sos için

  • 4 taze soğan
  • 15 dal maydanoz
  • 15 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Bademli Köfte Nasıl Yapılır?

  • Bayat tost ekmeklerini suyla ıslatıp ufalayın. Bademleri havanda ezip bir kapta ıslatın ve yumuşamasını sağlayın.
  • Kuşbaşı doğranmış ve suyu süzülmüş domatesleri, rendelenmiş soğanları, ince doğranmış taze soğanı ve ince kıyılmış maydanozu bir kaba alın.
  • Salça, un, yumurta, ekmek, badem, tuz, karabiber ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. İyice yoğurup oval şekilli köfteler hazırlayın.
  • Köfteleri galeta ununa bulayıp zeytinyağında kızartın. Sos için maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince kıyın.
  • Zeytinyağı, limon suyu ve yeşillikleri karıştırın ve köftelerle birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!