ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ZENCEFİLLİ, HAVUÇLU DANA ANTREKOT SOTE

Zencefilli, Havuçlu Dana Antrekot Sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli, Havuçlu Dana Antrekot Sote Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg dana antrekot
  • 300 gr havuç
  • 1 çay kaşığı rendelemiş taze zencefil
  • 6~7 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1~2 dal taze biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Zencefilli, Havuçlu Dana Antrekot Sote Nasıl Yapılır?

Havuçların kabuklarını kazıdıktan sonra jülyen doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Taze zencefil ve yarıya böldüğünüz arpacık soğanı ekleyip soteleyin. 1-2 dakika sonra ince dilimlediğiniz dana antrikotu ekleyip soteleyin. Et hafif pişince havucu ilave edin. Son olarak taze biberiyeyi ilave edip düşük ateşte malzemeler pişinceye kadar soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!