ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ YERELMALI VE KEREVİZLİ KEBAP

Yerelmalı ve kerevizli kebap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yerelmalı ve kerevizli kebap tarifi için malzemeler

  • 500 gr yerelması
  • 4 kereviz
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 3 soğan
  • 3 havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Yerelmalı ve kerevizli kebap Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Kerevizleri soyup elma gibi dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Yerelmalarını soyup küp doğrayın ve limonlu suya ilave edin. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.

Soğanları soyup doğrayın. Yağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Havucu ekleyip karıştırın. Salçayı sıcak suda ezip ete ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp et yumuşayana kadar pişirin. Kereviz ve yerelmasını ekleyip 10 dakika daha pişirin. Üzerine maydanoz serpip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.