ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ YAZ KEBABI

YAZ KEBABI

Yaz kebabı
6 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yaz kebabı tarifi için malzemeler
  • 400 g kıyma 
  • 1 yumurta 
  • 1 soğan 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Bayat ekmek içi 
  • 3 patlıcan 
  • 3 kabak 
  • 5 domates 
  • 1.5 yemek kaşığı salça 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kekik 
  • Kırmızı pul biber
Yaz kebabı hazırlanışı

  • Köftesi için kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, bayat ekmek içi ve baharatları geniş bir yoğurma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Harcı 1-2 saat dinlendirin. Patlıcanları alacalı soyup 1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Tuzlu suda acısının çıkması için bekletin.
  • Kabakların kabuklarını soyun ve patlıcanlarla eşit kalınlıkta doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup halka doğrayın. Köfte harcından sebzelerin genişliğinde köfteler yapın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Kare bir borcamı zeytinyağı ile yağlayın. Sonra hazırladığınız malzemeleri sırayla tepsiye yerleştirin.
  • Hazırladığınız sebze ve köfteleri bir fırın tepsisine dizin. Üzeri için salçayı bir kasede su ile açın. Tuz ilave edip, tepsinin her tarafına eşit olarak dökün. Üzerine pişirme kağıdı kapatıp, 200 derecede 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!