Semizotlu Et Sote

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Semizotlu Et Sote
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Semizotlu Et Sote için

Malzemeler

  • 750 gr kuzu kuşbaşı eti
  • 1 demet semizotu
  • 250 gr arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 çay bardağı domates püresi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Semizotlu Et Sote

Nasıl Yapılır

Semizotunu ayıklayıp bol suyla yıkayın. Wok tavaya tereyağını ve ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Kuzu etlerini ekleyip soteleyin. Kuzu etinin rengi değişince kabuklarını soyup yıkadığınız arpacık soğanları ve ince kıydığınız sarımsakları ilave edip sotelemeye devam edin. 1 yemek kaşığı biber salçasını ve domates püresini bir kasede karıştırın. Tavaya ilave edip karıştırın. 1 su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Etler pişmeye yakın semizotunu, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Semizotları yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo