ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SEBZELİ BONFİLE

Sebzeli Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça dana bonfile (150 gr’lik ve 3 cm kalınlığında kesilmiş)
  • Taze biberiye
  • Taze kekik
  • 1 çay bardağı + 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 4 taze soğan
  • 1 pırasa
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke

Sebzeli Bonfile Nasıl Yapılır?

Biberiye, kekik, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı zeytinyağını derin bir kasede karıştırın. Bonfileleri ekleyip 12 saat buzdolabında bekletin. Sebzeleri uzun parçalar şeklinde doğrayıp kalan zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ocaktan almaya yakın balzamik sirke, tuz, karabiber ekleyin. Etleri döküm tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına sotelenmiş sebzeleri yayıp üzerine etleri yerleştirerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!