Sebzeli Bonfile

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Sebzeli Bonfile
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Bonfile için

Malzemeler

  • 4 parça dana bonfile (150 gr’lik ve 3 cm kalınlığında kesilmiş)
  • Taze biberiye
  • Taze kekik
  • 1 çay bardağı + 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 4 taze soğan
  • 1 pırasa
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
Sebzeli Bonfile

Nasıl Yapılır

Biberiye, kekik, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı zeytinyağını derin bir kasede karıştırın. Bonfileleri ekleyip 12 saat buzdolabında bekletin. Sebzeleri uzun parçalar şeklinde doğrayıp kalan zeytinyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ocaktan almaya yakın balzamik sirke, tuz, karabiber ekleyin. Etleri döküm tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına sotelenmiş sebzeleri yayıp üzerine etleri yerleştirerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo