ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SEBZE SOTELİ KÜL BASTI

Sebze Soteli Kül Bastı

Sebze soteli kül bastı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebze Soteli Kül Bastı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dilim kuzu külbastı
  • 1⁄4 su bardağı mısır unu

Sosu için

  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 3 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sebze sote için

  • 1 kabak
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı

Sebze Soteli Kül Bastı Nasıl Yapılır?

  • Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kasede karıştırın.
  • Ayrı bir kasede kuzu külbastı ve mısır ununu karıştırın. Mısır unlu etleri yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Üzerine sosu ilave ederek etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Sebze sote için ince jülyen doğradığınız sebzeleri susam yağında soteleyin. Pişen etlerinizi bir servis tabağına alın. Üzerine sebze soteyi ilave edip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!