ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SARIMSAK AŞI

Sarımsak Aşı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsak Aşı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr taze sarımsak
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

Üzeri için

  • 20 gr tereyağı
  • 1 tutam safran

Sarımsak Aşı Nasıl Yapılır?

  • Etleri tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutları ekleyip 5 dakika pişirin.
  • Sarımsakları 2-3 cm uzunluğunda doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin.
  • Yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını çırpın. Yemeğin suyundan bir su bardağı kadar alıp yoğurda karıştırın ve bunu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  • Gerekirse su ilavesi yaparak bir süre daha kaynatın.
  • Tereyağını eritip safranı ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:29

Nnohut konmaz kiliste sarmisak haslanip dograndiktan sonra tabiki bir tarafa alinir et biraz yag ve suyla haslanipsuxme yogurdun icineatilip kaynayinca icine eyi ve sarmisagi ilave edip tuzunu stip kaynayinca servise hazirdir

Misafir 12 Ekim 2016, 17:29

Tabiki yaninda tereyagli bulgur pilavi iyi olur


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!