ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SARIMSAK AŞI

Sarımsak Aşı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsak Aşı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr taze sarımsak
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

Üzeri için

  • 20 gr tereyağı
  • 1 tutam safran

Sarımsak Aşı Nasıl Yapılır?

  • Etleri tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutları ekleyip 5 dakika pişirin.
  • Sarımsakları 2-3 cm uzunluğunda doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin.
  • Yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını çırpın. Yemeğin suyundan bir su bardağı kadar alıp yoğurda karıştırın ve bunu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  • Gerekirse su ilavesi yaparak bir süre daha kaynatın.
  • Tereyağını eritip safranı ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!