Sarımsak Aşı

Sarımsak Aşı
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sarımsak Aşı için

Malzemeler

  • 500 gr taze sarımsak
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 300 gr süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

Üzeri için

  • 20 gr tereyağı
  • 1 tutam safran
Sarımsak Aşı

Nasıl Yapılır

  1. Etleri tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutları ekleyip 5 dakika pişirin.
  2. Sarımsakları 2-3 cm uzunluğunda doğrayın ve tencereye ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin.
  3. Yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını çırpın. Yemeğin suyundan bir su bardağı kadar alıp yoğurda karıştırın ve bunu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  4. Gerekirse su ilavesi yaparak bir süre daha kaynatın.
  5. Tereyağını eritip safranı ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo