ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ROKALI BEEF STROGANOF

Rokalı beef stroganof

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rokalı beef stroganof tarifi için malzemeler

  • 500 g dana eti
  • 2 su bardağı mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı krema
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı hardal
  • Yarım demet roka

Rokalı beef stroganof Nasıl Yapılır

Dana etini uzun şeritler halinde kesin. Mantarları yıkayıp dilimleyin ve limonlu suda bekletin. Tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğan ve etleri ilave ederek kısık ateşte kavurun. Mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, unu serpiştirin. Kremayı ilave edip iyice karıştırın. Sıcak suya hardalı ekleyip iyice karıştırdıktan sonra ete ekleyin. Kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin. İri doğradığınız rokayı da ilave edip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Eti sosuyla beraber servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.