ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PİRİNÇ MAKARNALI BONFİLE

Pirinç Makarnalı Bonfile

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pirinç Makarnalı Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr yağsız dana eti
  • 2 su bardağı pirinç makarnası
  • 1 havuç
  • 1 salatalık
  • 2 sivri biber
  • 100 gr mantar
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay bardağı susam yağı

Pirinç Makarnalı Bonfile Nasıl Yapılır?


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Yağın yarısını wok’a alıp ısıtın. Bonfileleri ekleyip iki taraflı pişirin. Havuç, salatalık ve biberleri temizleyip jülyen doğrayın. Mantarları temizleyip ortadan ikiye ayırın. Sarımsak ve zencefili temizleyip kıyın.

Yağın kalanını wok’a alıp mantar ve havucu soteleyin. Sarımsak ve zencefili ekleyip sotelemeye devam edin. Son olarak salatalık ve biberleri ekleyin.

Pirinç makarnasını bol suda haşlayıp süzün. Sebzeleri ekleyip harmanlayın. Servis tabağına önce sebzeli pirinç makarnasını, sonra dana etini yerleştirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!