ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ OTLU BONFİLE

Otlu Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Otlu Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça bonfile
  • 10 dal taze kekik
  • 1 çorba kaşığı kapari
  • Yarım su bardağı kemik suyu
  • Yarım su bardağı beyaz şarap
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı tane kırmızıbiber
  • 1 çorba kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 1 soğan
  • 5 diş ezilmiş sarımsak
  • Bir kaç taze biberiye dalı
  • Tuz
  • karabiber

Otlu Bonfile Nasıl Yapılır?

Bu özel et yemeğini, yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Soğanı soyup kalın halkalar şeklinde dilimleyin. Kemik suyu, zeytinyağı, şarap, 7 dal taze kekik, taze biberiye, soğan, sarımsak, hardal, zeytin, kapari, tane kırmızıbiber, tuz ve karabiberi bir  kapta karıştırın.

Etleri hazırladığınız marinata bulayın ve üzerini folyo ile kapatıp buz dolabında 12 saat bekletin.

Etleri marinattan delikli kepçe ile alıp ızgara veya mangalda iki taraflı pişirin. Marinat sosunu tencereye alıp
10 dakika pişirin. Süzüp sıcak muhafaza edin.

Eti servis tabağına alıp üzerine sıcak marinat sosu gezdirin. Ayırdığınız kekik dallarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!