Narlı Ve Bademli Kuzu Eti

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Narlı Ve Bademli Kuzu Eti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Narlı Ve Bademli Kuzu Eti için

Malzemeler

  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı kabuksuz badem
  • 5~6 dal maydanoz
Narlı Ve Bademli Kuzu Eti

Nasıl Yapılır

Kuşbaşı kuzu etini bir kaseye alın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça, etler ve narı ekleyip un serpin. Etlerin rengi dönene kadar kavurun. Sıcak suyu ilave edip etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın badem ve iri doğradığınız maydanoz yapraklarını ilave edin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo