ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ DAĞ KEBABI

Kuzu Etli Dağ Kebabı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli Dağ Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kg kuzu eti
  • 3 diş sarımsak
  • 5 taze soğan
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 250 gr taze fasulye
  • 1 kereviz
  • 1 su bardağı su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber

Kuzu Etli Dağ Kebabı Nasıl Yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını ilave ettiğiniz tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun. İri parçalar halinde kesilmiş kuzu etini ilave edip birlikte kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Doğradığınız taze soğan ve sarımsağı ilave edin. Suyu azalırsa, su ilave edebilirsiniz. Diğer tarafta patatesi, havucu, kabağı, taze fasulyeyi, kerevizi kalın jülyen olacak şekilde doğrayın. Etler hafif pişince önce havuç ve taze fasulyeleri ilave edin. 5-10 dakika sonra dereotu hariç bütün sebzeleri ve 1 su bardağı suyu ekleyin. Sebzeler ve et pişince kıyılmış dereotunu, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip karıştırın. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!