ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU BUĞU KAPAMA

Kuzu Buğu Kapama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Buğu Kapama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kemikli kuzu kol (İki veya üç parçaya kırılmış)
  • 20 gr tereyağı
  • 2 marul
  • 3~4 taze soğan
  • 5~6 dal maydanoz
  • 5~6 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Buğu Kapama Nasıl Yapılır?

Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını büyük bir tencerede eritin. Eti ekleyip hafifçe kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Marul yapraklarını etin her yanını saracak şekilde kapatın. Temizlenmiş taze soğan, maydanoz ve dereotunu iri parçalar şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Etin üzerine porselen bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte 50 dakika pişirin. Ilındırıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!