Közlenmiş Patlıcanlı Izgara Dana Pirzola

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Közlenmiş Patlıcanlı Izgara Dana Pirzola
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Közlenmiş Patlıcanlı Izgara Dana Pirzola için

Malzemeler

  • 3 orta boy patlıcan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • Yarım limonun suyu
  • 2 orta boy kabak
  • 8 iri kültür mantarı
  • 4 orta boy domates
  • 4 sivri biber
  • 24 yeşil kuşkonmaz
  • 200 gr dana pirzola (4 parça)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Deniz tuzu
  • 3 yemek kaşığı hazır fesleğen sos
Közlenmiş Patlıcanlı Izgara Dana Pirzola

Nasıl Yapılır

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. İki patlıcan ve kırmızı biberi ızgarada çevirerek közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde kesin. Limon suyu, zeytin yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp sos elde edin. Patlıcan ve közlenmiş biberi sos ile karıştırın.

Kalan patlıcan ve kabağı yuvarlak dilimleyin. Domatesleri ortadan ikiye bölün. Fesleğen sos sürüp mangalda kızartın. Kuşkonmaz, mantar, sivribiber, kabak ve patlıcanı bir kapta fesleğen sos, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada kızartın.

Dana pirzolaları ızgaraya yerleştirip üzerine deniz tuzu serpin ve bir kez çevirip içi hafif pembe olana dek kızartın. Izgara sebzeler ve közlenmiş ılık patlıcan ile birlikte servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan klasik dana pirzola tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo