ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KÖZLENMİŞ PATLICANLI IZGARA DANA PİRZOLA

Közlenmiş Patlıcanlı Izgara Dana Pirzola

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Közlenmiş Patlıcanlı Izgara Dana Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 3 orta boy patlıcan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • Yarım limonun suyu
  • 2 orta boy kabak
  • 8 iri kültür mantarı
  • 4 orta boy domates
  • 4 sivri biber
  • 24 yeşil kuşkonmaz
  • 200 gr dana pirzola (4 parça)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Deniz tuzu
  • 3 yemek kaşığı hazır fesleğen sos

Közlenmiş Patlıcanlı Izgara Dana Pirzola Nasıl Yapılır?

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. İki patlıcan ve kırmızı biberi ızgarada çevirerek közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde kesin. Limon suyu, zeytin yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp sos elde edin. Patlıcan ve közlenmiş biberi sos ile karıştırın.

Kalan patlıcan ve kabağı yuvarlak dilimleyin. Domatesleri ortadan ikiye bölün. Fesleğen sos sürüp mangalda kızartın. Kuşkonmaz, mantar, sivribiber, kabak ve patlıcanı bir kapta fesleğen sos, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada kızartın.

Dana pirzolaları ızgaraya yerleştirip üzerine deniz tuzu serpin ve bir kez çevirip içi hafif pembe olana dek kızartın. Izgara sebzeler ve közlenmiş ılık patlıcan ile birlikte servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan klasik dana pirzola tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!