ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIYMALI BOHÇALAR

Kıymalı Bohçalar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Bohçalar Tarifi İçin malzemeler

  • 8 krep
  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 8 taze soğan

Kıymalı Bohçalar Nasıl Yapılır?

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alıp ısıtın. Biberleri ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ocaktan alarak bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte kavurun. Salçayı ekleyerek birkaç dakika kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve sotelenmiş biberleri ilave edin. Kıyılmış maydanoz ve cevizleri ekleyerek karıştırın. Fırını 220 dereceye ayarlayın. Soğanların yeşil saplarını sıcak su içinde 1-2 dakika bekletip sudan çıkarın. Krepleri düz bir zemine yayın. Kıyma harcını tam ortalarına paylaştırın ve bohça şeklinde büzerek soğan sapları ile bağlayın. Fırında birkaç dakika bekletip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!