ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIRMIZI ŞARAP VE YABANİ MANTAR SOSLU DANA BOFİLE

Kırmızı Şarap Ve Yabani Mantar Soslu Dana Bofile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızı Şarap Ve Yabani Mantar Soslu Dana Bofile Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg bonfile
  • 2 kadeh kırmızı şarap
  • 1 su bardağı karışık mantar
  • 1 soğan
  • 4~5 dal taze kekik
  • 4~5 dal taze biberiye
  • Yarım su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış misket patates
  • Yarım paket haşlanmış brokoli
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kırmızı Şarap Ve Yabani Mantar Soslu Dana Bofile Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun. İnce doğanmış mantarları ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak kırmızı şarabı ve et suyunu ilave edin.
  • Misket patatesleri ince kıyılmış kekik ve biberiyeye bulayın. Tuz serpin. Brokolileri yıkayıp 10 dakika kaynatın.
  • Etleri tuz ve karabiberle iyice yoğurun. Tavada tereyağını eritin ve etleri çevirerek 5 dakika pişirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Servis tabağına önce mantarlı sosu yerleştirin, üzerine eti alın. Patates ve brokolilerle birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!