ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ISPANAKLI VE TAZE BAHARATLI KUZU PİRZOLA

Ispanaklı Ve Taze Baharatlı Kuzu Pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Taze Baharatlı Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 650 gr kuzu pirzola
  • 500 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Taze kekik
  • Taze biberiye
  • 1 tutam mercan köşk
  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Ve Taze Baharatlı Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Pirzolayı dilimletmeden bütün şekilde alın. Üzerine tuz, karabiber serpip tavada iki tarafını da hafifçe kızartın. Ekmek içi, tereyağı, taze kekik, taze biberiye ve mercan köşkü mutfak robotunda çekin. Pirzolanın ön yüzünü kaplayın. Fırın kabına alıp 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayıp ayçiçeği yağıyla tencerede soteleyin. Sarımsakları ince kıyıp soğana ilave edin. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları ekleyip birlikte soteleyin. Servis tabağına alıp üzerine fırından çıkardığınız pirzolayı yerleştirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!