ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ GARNİTÜRLÜ KUZU PİRZOLA

Garnitürlü Kuzu Pirzola

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Garnitürlü Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kilo kuzu pirzola (ayrılmamış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı şarap
  • Taze biberiye

Garnitür için

  • Patates
  • 2 havuç
  • Biberiye
  • Zeytinyağı
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Garnitürlü Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Pirzolaları terbiye etmek için, zeytinyağı, şarap, kekik, karabiber, tuz ve biberiyeyi bir kapta karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip bir saat bekletin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan küp doğrayın. Havuçları da doğrayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye ile karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Etleri tepsinin ortasına alın. Etrafına garnitürleri yerleştirin. Etler kızarıp, garnitürler pişinceye kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından alıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.