ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FISTIKLI ŞİŞ KEBAP

Fıstıklı şiş kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı şiş kebap tarifi için malzemeler

  • Yarım kg koyun veya kuzu kıyması (1 kere çekilmiş)
  • 200 gr file antep fıstığı
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Tırnak pide
  • 1 soğan
  • Roka
  • 1 havuç
  • ¼ kırmızı lahana

Fıstıklı şiş kebap Nasıl Yapılır

Koyun kıymasını derin bir kaba alın. Üzerine köfte için gerekli tüm malzemeleri ekleyip  iyice yoğurun. Yaklaşık 7-8 dakika yoğurduktan sonra üzerini streç film ile örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Elinizi ayçiçek yağı ile yağlayın veya su ile ıslatın. Etten, cevizden biraz daha büyük bezeler koparın. Şişe elinizle şekil vererek dizin. Izgarada veya önceden ısıttığınız fırının ızgara ayarında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına pideyi alın. Üzerine kebabı, yanına rendelenmiş havucu ve ince doğradığınız soğan ile kırmızı lahanayı ve roka yapraklarını ekleyip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.