ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA ETLİ PAPATES

Fırında Etli Papates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Etli Papates Tarifi İçin malzemeler

  • 3 patates
  • 600 gr kuşbaşı dana eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • 250 gr mantar
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Fırında Etli Papates Nasıl Yapılır?

Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. Etleri ekleyip birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin. Dilimlenmiş havuç, mantar, biber ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve krema ekleyin. Yemeği fırın kabına aktarın. Patateslerin kabuklarını soyup incecik dilimleyin ve yemeğin üzerine balık sırtı şeklinde dizin. Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber serpiştirip 190 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!