ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ERİKLİ VE CEVİZLİ KUZU ETİ

Erikli ve cevizli kuzu eti

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli ve cevizli kuzu eti tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 kuzu incik (buttan)
  • 700 gr erik kurusu
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 1 pırasa
  • 1 su bardağı su
  • 2.5 yemek kaşığı salça

Garnitür için

  • 15 patlıcan
  • 700 ml süt
  • 200 gr tereyağı
  • 150 gr un
  • Biberiye
  • 200 gr ceviz içi
  • Muskat

Erikli ve cevizli kuzu eti Nasıl Yapılır

Lezzet iftar sofralarınız için harika tarifler sunuyor. İncikleri geniş bir tencereye alın. Soğan, havuç, kereviz ve pırasayı ekleyin. Salça ve suyu ilave edip 2.5 saat kaynatın. Soğuyunca kemiklerinden ayırın. Ufak parçalara bölün.

Tencerede kalan sos koyulaşıncaya kadar kaynatın. Haşlanan etlere taze çekilmiş ceviz içi ilave edip kalıplara doldurun.

Kuru erikleri suda haşlayın. Çekirdeklerini çıkartıp çatalla ezerek püre haline getirin. Spatulayla kalıplara yerleştirdiğiniz etlerin üzerine sürün.

Patlıcanları fırın ızgarasında kızartın. Çekirdeklerini ayıklayın ve kabuklarını soyun. Bir tencerede tereyağını eritip yavaş yavaş unu sonra sütü ilave edip sürekli karıştırın. Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine kuzu incikleri ilave edip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.