But Dolması

But Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

But Dolması için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı badem
  • 3 diş sarımsak
  • Yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı
But Dolması

Nasıl Yapılır

Kuzu etlerini kuyruk yağı ile birlikte yaprak şeklinde açın ve üzerlerine yenibahar, tuz ve karabiber serpin. Bademleri tavada kavurun. Dilimlenmiş sarımsaklarla bademleri etin üzerine serpin. Terbiyelenen eti rulo şeklinde sarın. Yayvan bir tencerenin içine 2-3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ekleyin. Etleri yerleştirip az su ilave edip pişirin. Daha sonra fırın kabına aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika fırınlayın ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo