ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BULGUR TOPLARI

Bulgur Topları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bulgur Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 1 rendelenmiş soğan
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı un
  • Kuru nane

Bulgur Topları Nasıl Yapılır?

Bulguru bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve yarım saat bekletin. Derin bir kapta kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Ayçiçeği yağı ve salçayı tencerede kavurup su ilave edin. Yoğurduğunuz harçtan parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Üzerlerine un serpip köfteleri dizdiğiniz tabağı sağa sola sallayarak fazla unun dökülmesini sağlayın. Kaynayan salçalı suya nane ekleyip köfteleri bu suda pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!