ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEZELYELİ PATATES PÜRELİ FIRINDA BÜTÜN PİRZOLA

Bezelyeli Patates Püreli Fırında Bütün Pirzola

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bezelyeli Patates Püreli Fırında Bütün Pirzola Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parçalık bütün pirzola
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Zeytinyağı

Bezelyeli patates püresi için

  • 4 taze patates
  • 40 gr tereyağı
  • 75 ml krema
  • Dolmalık fıstık
  • 200 gr haşlanmış bezelye
  • Karabiber
  • 3 dal dereotu
  • 1 dal taze nane
  • Tuz

Bezelyeli Patates Püreli Fırında Bütün Pirzola Nasıl Yapılır?

Bir yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Bütün pirzolayı ekleyip her iki tarafını birer dakika kızartın. Pirzolayı yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tuz, karabiber serpin. Fıstıkları tereyağında kavurun. Patatesleri ezerek püre haline getirin. Tereyağlı fıstıkları ekleyin. Soğuk kremayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin. Bezelyeleri çatalla hafifçe ezdikten sonra püreye ekleyin. Püreyi servis tabağına alın. Bütün pirzolayı yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!