ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BEZELYELİ ET SOTE

Bezelyeli et sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli et sote tarifi için malzemeler

  • 4 dilim biftek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr sultani bezelye
  • 10 mısır turşusu
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • Taze çekilmiş karabiber

Bezelyeli et sote Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Bezelyelerin uç kısımlarını bıçakla temizleyin ve buharda yumuşayıncaya kadar pişirin.

Biftekleri iki parmak kalınlığında doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte tavaya alarak kısık ateşte pişirin. Bezelyeleri, mısırı, biberiye yapraklarını, soya sosunu ve karabiberi ekleyip 5 dakika soteleyin. Sıcak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
İsteğe göre üzerine susam kavurup serpiştirebilirsiniz.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:46:18

İşte süper bir yemek. Bezelye ve et daima bıkmayacağım bir yiyecektir.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.