ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BASALLA

Basalla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Basalla Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 kg kemikli kuzu kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Basalla Nasıl Yapılır?

Bir bardak sıcak su ile bulguru ıslatıp 10 dakika bekletin. Bulgur yumuşayınca un, yumurta, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin. Elinizi ara ara ıslatarak yoğurun. Hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tencereye tereyağı, küp doğranmış soğan ve eti aktarın. Et suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Nohut, biber salçası, kırmızı pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak suyu ilave edip kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve köfteleri ilave edin. 20 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Pişerken yemeğinizin suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:11

yapmaya çalışacagım inşallah güzel olur akşama aç kalmak istemiyoruz yaaa.:)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:36

bıktım artık çabul olsun diye uyduruk yemeklerden, güzel bir basalla(ekşili köfte) yapıp yiyeceğim inş bugün


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!