ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BAHARATLI VE KUŞ ÜZÜMLÜ KÖFTE

Baharatlı Ve Kuş Üzümlü Köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baharatlı Ve Kuş Üzümlü Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2

3 yemek kaşığı galeta unu

  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kişniş
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 4 küçük ekmek
  • 1 patlıcan
  • Roka yaprakları
  • 1 domates

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sos için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 salatalık
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış nane
  • 1 diş sarımsak

Baharatlı Ve Kuş Üzümlü Köfte Nasıl Yapılır?

patlıcanları verev şekilde dilimleyip tuzlu suda bekletin. Kurulayarak kızgın yağda kızartın. Kıymayı geniş bir kaseye alın. Soğanı rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymaya karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, galeta unu, sıcak suda bekletilmiş kuş üzümü, tuz ve diğer baharatları ekleyerek iyice yoğurun. Yuvarlak yassı köfteler hazırlayın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Sos için salatalığı yıkayıp rendeleyin ve yoğurda ekleyin. Rendelenmiş sarımsak, nane ekleyip karıştırın. Köfteleri yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Ekmekleri fırın ızgarasında ısıtıp enine ortadan ikiye kesin. domatesleri ince dilimleyip ekmeğin üzerine yerleştirin. Kızartılmış patlıcan, köfte ve roka yapraklarını ekleyin. Yoğurt sosu üzerine gezdirerek servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!