ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ YER ELMALI LEVREK

Yer Elmalı Levrek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yer Elmalı Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 parça levrek fileto
  • 1 demet roka
  • 4 yer elması
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 limon
  • Turp
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Çöp şiş

Yer Elmalı Levrek Nasıl Yapılır?

Yer elmalarını yıkayıp kabuklarını soymadan cips şeklinde doğrayın. Tuzlu sirkeli suya alıp yarım saat bekletin. Levrek filetoları ikiye kesin. Sıcak suya batırıp çıkardığınız roka yaprakları ile şerit kestiğiniz közlenmiş biberleri balıkların üzerine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Yanlarından tahta şişlere geçirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız közlenmiş biberli balıkları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağına yer elmaları ile roka yapraklarını yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sirkeyi gezdirin. Balıkları üzerine yerleştirip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Turp ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.