Yer Elmalı Levrek

30 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Yer Elmalı Levrek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yer Elmalı Levrek için

Malzemeler

  • 2 parça levrek fileto
  • 1 demet roka
  • 4 yer elması
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 limon
  • Turp
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Çöp şiş
Yer Elmalı Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Yer elmalarını yıkayıp kabuklarını soymadan cips şeklinde doğrayın.
  2. Tuzlu sirkeli suya alıp yarım saat bekletin. Levrek filetoları ikiye kesin.
  3. Sıcak suya batırıp çıkardığınız roka yaprakları ile şerit kestiğiniz közlenmiş biberleri balıkların üzerine yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  4. Yanlarından tahta şişlere geçirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
  5. Hazırladığınız közlenmiş biberli balıkları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  6. Servis tabağına yer elmaları ile roka yapraklarını yerleştirin.
  7. Üzerlerine zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sirkeyi gezdirin. Balıkları üzerine yerleştirip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Turp ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo