ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TEREYAĞINDA KIZARTILMIŞ LİMONLU DİLBALIĞI

Tereyağında Kızartılmış Limonlu Dilbalığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tereyağında Kızartılmış Limonlu Dilbalığı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dilbalığı
  • Yeteri kadar un
  • Yeteri kadar tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Deniz tuzu
  • Zeytinyağı
  • 8 dilim limon

Tereyağında Kızartılmış Limonlu Dilbalığı Nasıl Yapılır?

Deniz tuzu ve unu temiz bir buzdolabı poşetine alıp sallayarak karışmasını sağlayın. Balıkları teker teker içine atın sallayarak unlayın. Balıkları elinize alarak silkeleyip fazla unlardan temizleyin.

Tavayı iyice ısıtın ve tereyağı ile zeytinyağını aktarın. Yağ ısınınca balıkları tavaya yerleştirin. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin ve içine dilimlenmiş 4 limon dilimini ilave edin. Balıkları ve limon dilimlerini kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.

Kızarmış limon dilimlerini dilbalıklarının üzerine yerleştirin. Yanında taze roka yapraklarıyla birlikte servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!