ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TEKİR IZGARA

Tekir Izgara

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

4 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tekir Izgara Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 20 tekir balığı
  • Ayçiçeği yağı

Servis için

  • Roka
  • Kiraz domates

Tekir Izgara Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında üst sıralarda. Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayıp bol suyla yıkayın. Tel süzgeç içinde 5-6 dakika bekleterek sularının süzülmesini sağlayın.

Izgara telini hafifçe yağlayın. Tel iyice kızdıktan sonra balıkları dizin. Balıkların her iki tarafını da 2’şer dakika pişirerek servis tabağına alın. Kiraz domates ve roka ile servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Balıkların güzel pişip lezzetlerini kaybetmemeleri için ızgara telinin çok sıcak olması gerekiyor.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!