ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SOMONLU YUMURTA

Somonlu Yumurta

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somonlu Yumurta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr somon füme
  • 3 yumurta
  • 2 demet körpe roka

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

Somonlu Yumurta Nasıl Yapılır?

Sos için yoğurt, mayonez ve hardalı bir kaba alarak pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar iyice çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kıyılmış dereotu ekleyin. Limon suyu ekleyip karıştırın. Yumurtaları 8 dakika haşlayın. Rokaları yıkayıp iyice kurutun ve somon fümeler ile birlikte servis tabağına alın. Haşlanmış yumurtaları dörde bölerek tabağa ekleyin. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!