Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon için

Malzemeler

  • 4 parça somon fileto
  • 3 diş sarımsak
  • ¾ su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları incecik kıyın ve derin bir kaseye alın. Zeytinyağı, portakal suyu, tuz ve dereotunu ekleyin.
  2. Somonları ilave edip iyice karıştırın ve 3 saat buzdolabında bekletin. Marine sosu ile birlikte balıkları fırın kabına alın.
  3. Tuz, karabiber serpiştirin ve 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Kalan sosu üzerine gezdirip servis yapın.
  4. Dilerseniz, nefis balık sosları ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo