ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SARIMSAKLI VE DEREOTLU SOMON

Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça somon fileto
  • 3 diş sarımsak
  • ¾ su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu

Sarımsaklı Ve Dereotlu Somon Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları incecik kıyın ve derin bir kaseye alın. Zeytinyağı, portakal suyu, tuz ve dereotunu ekleyin.
  • Somonları ilave edip iyice karıştırın ve 3 saat buzdolabında bekletin. Marine sosu ile birlikte balıkları fırın kabına alın.
  • Tuz, karabiber serpiştirin ve 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Kalan sosu üzerine gezdirip servis yapın.
  • Dilerseniz, nefis balık sosları ile yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!