ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PATLICAN İLE DOLDURULMUŞ PORTOBELLO MANTARI

Patlıcan İle Doldurulmuş Portobello Mantarı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Patlıcan İle Doldurulmuş Portobello Mantarı Tarifi İçin malzemeler

  • 24 portobello mantarı (orta boy)
  • 12 karides
  • 2 patlıcan
  • 50 ml zeytinyağı
  • 100 gr ricotta peyniri
  • 8 fesleğen yaprağı
  • 1 tutam taze kekik
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 8 yemek kaşığı domates sos
  • 8 yemek kaşığı pesto sos

Patlıcan İle Doldurulmuş Portobello Mantarı Nasıl Yapılır?

Portobello mantarlarını yıkandıktan sonra fırın tepsisine dizin. Üzerine tuz, karabiber, taze kekik ve 1 diş ince doğranmış sarımsak ekleyerek 10 dakika, 180 derece fırında pişirin. Patlıcanların kabuklarını soyup 1 cm’lik küpler halinde doğrayın. Zeytinyağında altın rengini alıncaya kadar orta ateştesoteleyin. 1 diş doğranmış sarımsak, 4 doğranmış fesleğen yaprağı ve ricotta peyniri ekleyerek 2 dakika pişirin. Isıttığınız tavaya sırasıyla zeytinyağı ve karidesleri alın. Tuz, karabiber serpip renk alana kadar pişirin. 4 kişilik bir sunum için her tabağa 3 mantar alın. Mantarın üzerine hazırladığınız patlıcan ve ricotta peynirli harcı yerleştirin. Üzerine karidesleri paylaştırın. Kalan mantarları da tabaklarda bulunan 3 mantarın üzerine kapatın. Domates ve pesto sosla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!