Midye Lokma

Midye Lokma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Midye Lokma için

Malzemeler

  • Yarım kilo midye içi
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sosu için

  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Kırmızı pul biber
Midye Lokma

Nasıl Yapılır

Bu özel balık tarifini listenize eklemeyi unutmayın. Geniş bir kapta unu, yumurtayı, sirkeyi, domates salçasını, zeytinyağını ve tuzu iyice karıştırın.

Temizlenmiş midye içlerini bu karışıma bulayıp, kızgın yağda kızartın.

Sosu için, dereotunu çok ince kıyın. Sirke ve kırmızıbiber ilave edip kızarttığınız midye lokmalarının üzerine gezdirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo