ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ MİDYE LOKMA

Midye lokma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midye lokma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kilo midye içi
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Sosu için

  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Kırmızı pul biber

Midye lokma Nasıl Yapılır

Bu özel balık tarifini listenize eklemeyi unutmayın. Geniş bir kapta unu, yumurtayı, sirkeyi, domates salçasını, zeytinyağını ve tuzu iyice karıştırın.

Temizlenmiş midye içlerini bu karışıma bulayıp, kızgın yağda kızartın.

Sosu için, dereotunu çok ince kıyın. Sirke ve kırmızıbiber ilave edip kızarttığınız midye lokmalarının üzerine gezdirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.