ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ LÜFER DOLMASI

LÜFER DOLMASI

2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lüfer dolması tarifi için malzemeler
  • 1 lüfer
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 6 mantar
  • 3 karides
  • 6 yaprak ıspanak
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı krema
  • 1 kahve fincanı kaşarpeyniri
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
Lüfer dolması Nasıl Yapılır


Lüferin içi kısmını temizleyip kılçıklarını çıkarın. Balığı ikiye bölmeden, sırtı birleşik kalacak şekilde fileto haline getirin.

Mantarları nemli bezle silip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. Karidesleri de dilimleyin. Kaşarpeynirini rendeleyin. Dolmalık biberi temizleyip doğrayın.

Teflon tavada sıvıyağın yarısını ısıtıp kırmızıbiber, mantar, karides, ıspanak ve sarımsağı soteleyin. Ocaktan almadan önce içine az miktarda çırpılmış krema, tuz ve kaşarpeynirini ilave edin.

Hazırladığınız harcı lüferin içine doldurup kapatın. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış ızgarada 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.