ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KESKAN ÜZERİNDE KALAMAR DİLİMLERİ

Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr buğday
  • 30 gr kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmız toz biber
  • 80 gr kalamar
  • 100 gr sivri biber turşusu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Keskan Üzerinde Kalamar Dilimleri Nasıl Yapılır?

Buğdayı 1 gün önceden ıslatın. Tencerede üzerine 2 parmak geçecek miktarda su ilave edip haşlayın. Haşlama sırasında buğdayın nişastasını kaybetmemesine dikkat edin.

Kalamarı en az bir gün önceden bir kapta biber turşusu ile birlikte bekletin. Haşlanmış ve suyu çekilmiş buğdayı tencerede kaşar peyniri ve tereyağının yarısını ilave ederek karıştırın.

Kalamarı ucunda pay bırakacak şekilde dilimleyin. Tamamen dilimlere ayırmayın ki daha sonra daire şeklinde birleştirebilesiniz. Un ve nişasta karışımına bulayıp derin bir tencerede biberlerle beraber kızartın.

Servis tabağının ortasına buğday karışımını aktarın. Üzerine kızarmış kalamarın iki ucunu birleştirip kürdanla tutturarak yerleştirin. Bir kapta tereyağı ve toz kırmızı biberi kızartın. Sosu kalamarın üzerine döküp servis yapın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:42

tüm reçeteleriniz süper


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!