ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KAYISILI VE PIRASALI EŞKİNA BALIĞI

Kayısılı ve pırasalı eşkina balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı ve pırasalı eşkina balığı tarifi için malzemeler

  • 1 dal pırasa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 g kuru kayısı
  • 100 g haşlanmış kestane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 800 g eşkina balığı
  • 100 g tereyağı

Kayısılı ve pırasalı eşkina balığı Nasıl Yapılır

Pırasayı jülyen doğrayıp zeytinyağında 5 dakika soteleyin. Kuru kayısı ve iri doğradığınız kestaneleri ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kayısılar yumuşamaya başlayınca ince kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Tereyağını küçük parçalara ayırın. Yarısını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Temizlediğiniz balığı tereyağı parçalarının üzerine yerleştirin. Kalan tereyağını da balığı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Balığınızı bir servis tabağına alın. Üzerine kuru kayısılı, kestaneli ve pırasalı garnitürden ilave ederek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.