ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FISTIKLI SOMON

Fıstıklı Somon

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça somon balığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5~6 dilim kızarmış ekmek
  • Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 çay kaşığı kekik

Fıstıklı Somon Nasıl Yapılır?

Somon balıklarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp tuz karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirip fırından alın. Kızarmış ekmekleri rondoda çekip iri çekilmiş Antep fıstığı ve kekikle karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırından çıkarttığınız balıkların üzerine bolca serpip tekrar fırına alarak 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.  


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!