ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FISTIKLI SOMON

Fıstıklı somon

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı somon tarifi için malzemeler

  • 4 parça somon balığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5~6 dilim kızarmış ekmek
  • Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 çay kaşığı kekik

Fıstıklı somon Nasıl Yapılır

Somon balıklarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı sürüp tuz karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirip fırından alın. Kızarmış ekmekleri rondoda çekip iri çekilmiş Antep fıstığı ve kekikle karıştırın. Hazırladığınız karışımı fırından çıkarttığınız balıkların üzerine bolca serpip tekrar fırına alarak 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.  

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.