ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DENİZBÖRÜLCELİ IZGARA MERCAN

DENİZBÖRÜLCELİ IZGARA MERCAN

1 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Denizbörülceli ızgara mercan tarifi için malzemeler
  • Yarım fileto mercan balığı
  • Yarım demet deniz börülcesi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım limonun kabuğu
  • 1 portakal
  • 1 çay kaşığı bal
  • 4 kiraz domates
  • Tuz
  • Karabiber
Denizbörülceli ızgara mercan Nasıl Yapılır


Mercan filetoyu ızgarada pişirin. Deniz börülcesini bol suyla yıkayın. Tuzlu kaynar suda haşlayıp iyice süzün. Zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırın.

Limon kabuğunu çok ince olacak şekilde rendeleyin. Portakalların suyunu sıkın. Portakal suyu, limon kabuğu ve balı bir tavaya alıp sos kıvamını alana kadar kaynatın.

Balığı servis tabağına alın. Deniz börülcesini ilave edin. Yanında portakal suyuyla hazırlanmış sosla birlikte servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!