Ayvalı Somon

Ayvalı Somon
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Somon için

Malzemeler

  • 2 parça somon
  • 1 ayva
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 6 pazı yaprağı
  • Tuz

Kreması için

  • 100 ml krem peynir
  • Yarım paket krema
  • Yarım çay bardağı süt
Ayvalı Somon

Nasıl Yapılır

Portakal kabuğu yerine mandalina veya limon kabuğu da serpebilirsiniz. Ayvanın kabuklarını soyup küp şeklinde dilimleyin. Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Ayvaları ilave edip 2 dakika soteleyin. Bol suyla yıkayıp süzdürdüğünüz pazı yapraklarını iri doğrayıp ayvaya ilave edin.

Somon dilimlerini tavaya alın. Somonların her iki tarafını da pişirin. Tuz ile tatlandırıp, kuru üzümleri ilave edin.

Kreması için krem peyniri krema ve süt ile birlikte tavaya ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş portakal kabuklarını serperek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo