Ayvalı Somon

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Ayvalı Somon Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 parça somon
- 1 ayva
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 6 pazı yaprağı
- Tuz
Kreması için
- 100 ml krem peynir
- Yarım paket krema
- Yarım çay bardağı süt
Ayvalı Somon Nasıl Yapılır?
Portakal kabuğu yerine mandalina veya limon kabuğu da serpebilirsiniz. Ayvanın kabuklarını soyup küp şeklinde dilimleyin. Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Ayvaları ilave edip 2 dakika soteleyin. Bol suyla yıkayıp süzdürdüğünüz pazı yapraklarını iri doğrayıp ayvaya ilave edin.
Somon dilimlerini tavaya alın. Somonların her iki tarafını da pişirin. Tuz ile tatlandırıp, kuru üzümleri ilave edin.
Kreması için krem peyniri krema ve süt ile birlikte tavaya ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş portakal kabuklarını serperek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR