ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ AYVALI SOMON

Ayvalı Somon

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Somon Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 parça somon
  • 1 ayva
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 6 pazı yaprağı
  • Tuz

Kreması için

  • 100 ml krem peynir
  • Yarım paket krema
  • Yarım çay bardağı süt

Ayvalı Somon Nasıl Yapılır?

Portakal kabuğu yerine mandalina veya limon kabuğu da serpebilirsiniz. Ayvanın kabuklarını soyup küp şeklinde dilimleyin. Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Ayvaları ilave edip 2 dakika soteleyin. Bol suyla yıkayıp süzdürdüğünüz pazı yapraklarını iri doğrayıp ayvaya ilave edin.

Somon dilimlerini tavaya alın. Somonların her iki tarafını da pişirin. Tuz ile tatlandırıp, kuru üzümleri ilave edin.

Kreması için krem peyniri krema ve süt ile birlikte tavaya ilave edin. Birkaç dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş portakal kabuklarını serperek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!