ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ACI SOSLU TURNA BALIĞI

Acı Soslu Turna Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acı Soslu Turna Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg turna balığı fileto
  • 1/4 su bardağı limon suyu
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı acı sos
  • Tatlı kırmızı pul biber

Acı Soslu Turna Balığı Nasıl Yapılır?

  • Turna balığını derin olmayan bir kaba alın. Ayçiçeği yağı, limon suyu, ince doğranmış maydanoz ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Acı sosu ilave edin. Hepsini balıkların üzerine dökün. 30 dakika bekletin. Balıkları, iyice yağladığınız ızgarada veya kömür ateşinde önlü arkalı pişirin. Sıcak servis yapın.,

Acı sos yerine farklı balık sosları da kullanabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.