ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER YUMURTALI ALAÇATI ENGİNARI

Yumurtalı Alaçatı Enginarı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yumurtalı Alaçatı Enginarı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 alaçatı enginarı
  • 3 domates
  • 4’er dal taze fesleğen ve nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yumurtalı Alaçatı Enginarı Nasıl Yapılır?

Enginarların üst kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla temizleyin. İçinde çok az su bulunan bir tencereye alıp buharında 10-15 dakika pişirin. Kenara alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde küp doğranmış domates, kıyılmış fesleğen, nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı enginarların içlerine paylaştırın. Yumurtaları sarıları dağılmayacak şekilde teker teker pişirin. Enginarların üzerine yerleştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!