Bıldırcın Yumurtası Topları

Bıldırcın Yumurtası Topları
11 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bıldırcın Yumurtası Topları için

Malzemeler

Dış hamuru için:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 yumurtanın akı
  • 50 gr un
  • Tuz, karabiber
  • 10-12 adet bıldırcın yumurtası 

Kızartmak için:

  • 1 çay bardağı un
  • Ayçiçek yağı

Hardallı sos için:

  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak (havanda ezilmiş)
  • 3 dal kıyılmış dereotu 

Bıldırcın Yumurtası Topları

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri orta ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra ezerek püre haline getirin. Yumurta akını, unu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Bıldırcın yumurtalarını küçük bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Su kaynayınca 2 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan alın. Yumurtaları içinden süzerek alın, soğuk suyun altında tutun. Daha sonra bıldırcın yumurtalarının kabuğunu soyun.
  3. Hazırladığınız patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yassılaştırın, ortasına kabuğunu soyduğunuz bıldırcın yumurtalarından bir tanesini yerleştirin. Yumurtanın etrafını tamamen patates püresi ile kaplanacak şekilde hamuru kapatın. Malzeme bitene kadar aynı şekilde işleme devam edin. Unu geniş bir tabağa alın. Püre ile kapladığınız bıldırcın yumurtalarını un üzerinde yuvarlayın ve fazla unu silkeleyip kızgın yağda kızartın.
  4. Hardallı sos için, tüm malzemeyi bir kasede karıştırın ve kızarmış bıldırcın yumurtası toplarının yanında servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo