İrmik Tatlısı Kızartması

İrmik Tatlısı Kızartması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
İrmik Tatlısı Kızartması için

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 yumurta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı zerdeçal (veya bir tutam safran)
  • 100 gr kedidili bisküvi
  • 1 limonun  kabuğu

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • 1 çay bardağı hazır frambuaz sosu
İrmik Tatlısı Kızartması

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Süt, şeker, limon kabuğu ve zerdeçalı tencerede kaynatın. Limon kabuğunu çıkarıp irmiği azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin.

Muhallebiyi düz bir tepsiye 2 santim kalınlığında  döküp soğumaya bırakın. Kare dilimlere kesin.

Kedidili bisküvileri robotta ezin. İrmik tatlılarını önce mısır  ununa, sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve kedidili bisküvisine bulayın. Yağı tavada kızdırıp irmik tatlılarını kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ilınınca üzerine frambuaz sosu gezdirip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo