ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ EĞİRDEK

Eğirdek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Eğirdek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Yarım su bardağı su

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Eğirdek Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yoğurt, yumurtalar, toz şeker, karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar koparıp şekil verin. Ayçiçek yağını tavaya alıp ısıtın. Şekil verdiğiniz hamurları ekleyip kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.