ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER KIRMIZI MERCİMEKLİ TART

Kırmızı mercimekli tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızı mercimekli tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Hamur için:1.5 su bardağı un 4 çorba kaşığı margarin 1 yumurta 1 çay kaşığı karbonat 1 tutam tuz İç malzemesi: 1.5 su bardağı kırmızı mercimek 1.5 su bardağı su 2 çorba kaşığı margarin 1 soğan 3 yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım su bardağı süt kreması 3

4 dal maydanoz Tuz

  • karabiber

Kırmızı mercimekli tart Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Margarini küçük küçük doğrayıp ilave edin. Yumurta, tuz ve karbonatı ekleyip yoğurun. Hamuru top şekline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında 15 dakika bekletin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Soğanı soyup kıyın ve 2 kaşık margarinde pembeleştirin. Mercimeği ve suyu ilave edip 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Yumurta, kaşar peyniri, süt kreması, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın.

Hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın. 20-22 cm çapındaki yuvarlak tart kalıbını yağlayıp hamuru yayın. Üzerine mercimekli harcı döküp artan hamur parçalarıyla üzerini dekore edin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.