Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bir gece suda beklettiğiniz kuru börülce ve yeşil mercimeği geniş bir tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave edip bakliyatlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurup salça, tuz ve baharatları ilave edin. 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın. Unlu karışımı kaynayan yeşil mercimek ve börülceye ilave edip karıştırın.
Sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini ince doğradığınız kuru acı biber ve kruton ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.