ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TAVUK ETLİ, KAVRULMUŞ CEVİZ ÇORBASI

Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr kemiksiz tavuk budu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 soğan
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Kırmızı pul biber

Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası Nasıl Yapılır?

Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin. 2-3 dakika sonra tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tavuk etlerini ilave edin. Tavuk etleri pişmeye yakın unu ilave edip karıştırın. Son olarak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Tavuk etleri pişince çorbayı ocaktan alıp üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber döküp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!