Sütlü Karnabahar Çorbası

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Sütlü Karnabahar Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg karnabahar
- 200 ml krema
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam beyaz biber
- 2-3 dal Frenk soğanı
Servis önerisi:
- 4 dilim baget ekmek
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
Sütlü Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve bir tencereye alın. Sütü ve kremayı ekleyin. Orta ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, muskatı, tuzu ve beyaz biberi ekleyin. Blenderde püre haline getirin. Tekrar ocağın üzerine alın, birkaç taşım kaynatıp sıcak servis yapın. Taze çekilmiş beyaz biber ve ince doğranmış frenk soğanı serpin.
- Servis için, dilimlenmiş baget ekmeğin üzerine havanda ezilmiş sarımsak sürün. Her bir dilim ekmeğin üzerine rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. Üst ızgarada ısıttığınız 200 dereceye ayarlı fırına yerleştirin. Peynirler eriyip kızarınca fırından alın. Sıcak çorbanın yanında servis yapın.
Sofranızda yeni lezzetlere yer vermek için, bol malzemeli karnabahar çorbasına göz atın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR